Svetovni pokal v smučarskih tekih v Planici uspešno izpeljan - tudi s pomočjo evropskih sredstev


Svetovni pokal v smučarskih tekih v Planici uspešno izpeljan - tudi s pomočjo evropskih sredstev

Po štirih letih se je v Slovenijo ponovno vrnilo tekmovanje za FIS svetovni pokal v teku na smučeh. Ta konec tedna v Planici, v novem Nordijskem centru, gostijo sprinterske preizkušnje za ženske in moške. Planica, ki je po svetu sicer bolj znana po centru za smučarske skoke in polete, je v decembru 2015 dokončala tudi sodobni tekaški stadion s pripadajočimi progami. Oba sta del skoraj 48 milijonov evrov vrednega projekta Nordijski center Planica, ki je bil večinoma financiran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, svoj delež pa je prispevala tudi Republika Slovenija. Nov center s svojo bogato ponudbo tako omogoča odlične pogoje za treninge in tekmovanja, ne le za vrhunske in rekreativne športnike, temveč tudi za otroke in mladostnike, ki so usmerjeni v šport. S pomočjo projekta in evropskih sredstev država ohranja tradicijo prireditev v Planici in ustvarja podlago za razširjeno športno turistično ponudbo Kranjske Gore, Gornjesavske doline in Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave turistične destinacije.

Ker je projekt naložba v našo prihodnost, kar je tudi slogan evropske kohezijske politike v Sloveniji, smo v Planici ne le navijali, temveč preko nagradnih iger in drugih aktivnosti osveščali o pomenu oz. doprinosu evropskih sredstev za Slovenijo.

Z veseljem sta se nam pridružili tudi ministrici za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenka Smerkolj in za izobraževanje, znanost in šport, Maja Makovec Brenčič, ki sta dobitnikom medalj in našim tekačicam in tekačem čestitali za njihove rezulate in borbeno sodelovanje.

Deli to novico z ostalimi