Na natečaju Project SLAM 2022 posebna nagrada EK za slovensko – madžarski čezmejni projekt


Na natečaju Project SLAM 2022 posebna nagrada EK za slovensko – madžarski čezmejni projekt

Čezmejni projekt Right Profession je skupaj s programom Interreg Slovenija-Madžarska na natečaju Project Slam 2022 prejel posebno nagrado Evropske komisije. Predstavitev finalistov natečaja ter podelitev nagrad je potekala danes v Bruslju.

Nagrajeni projekt Right Profession je rezultat sodelovanja devetih projektnih partnerjev, petih iz Slovenije in štirih iz Madžarske. Gre za sosledje treh projektov (Right Profession I, Right Profession II in Dual Transfer), izvedenih v dveh programskih obdobjih in sofinanciranih iz čezmejnega programa Interreg Slovenija-Madžarska v skupni vrednosti približno 1,3 milijona evrov. Splošni cilj projekta je bil prispevati k zmanjšanju kadrovskih nesorazmerij na trgu dela in povečati možnost za zaposlovanje ter povečati medsebojno sodelovanje izobraževalnih ustanov na čezmejnem območju.

Čezmejni program sodelovanja Interreg Slovenija-Madžarska upravlja Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki se je skupaj s sofinanciranim projektom Right Profession letos prijavila na omenjeni natečaj.

Evropska komisija v sodelovanju s programom Interact vsako leto objavi natečaj Project SLAM, s katerim želi širši javnosti predstaviti dosežke Interreg programov in projektov. Letos je bil poudarek na projektih, ki naslavljajo mlade in prispevajo k Evropskemu letu mladih 2022.

Prenos prireditve in podelitev nagrad si lahko ogledate na tej povezavi:

https://www.facebook.com/InteractEU/videos/431754325751542

Deli to novico z ostalimi