Evropska sredstva za spodbujanje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve


Evropska sredstva za spodbujanje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve

Ljubljana, 5. junij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program: »Spodbujanje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela - Pripravljeni na spremembe«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo programa, znaša 4 milijone evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 3,2 milijona evrov.

Namen programa je spodbujanje vključevanja oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela. Z nudenjem celovite podpore v obliki informiranja, motiviranja, kariernega svetovanja, različnih usposabljanj in izobraževanj bo program prispeval k večanju oz. pridobivanju kompetenc, konkretnih znanj in veščin posameznikov glede na potrebe delodajalcev in trga dela. Hkrati bo prispeval tudi k njihovi boljši usposobljenosti in razvoju veščin za samostojno vodenje kariere. Vključenim osebam se bo preko programa preprečevalo prehod v brezposelnost oziroma omogočilo lažji prehod na nova delovna mesta ali v novo zaposlitev. Cilj programa je vključiti več kot 3000 oseb, katerih zaposlitev je ogrožena. Gre za specifično ciljno skupino, ki ji do sedaj ni bila namenjena posebna pozornost.  

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije.

Deli to novico z ostalimi