Prispevek evropskih sredstev v Nordijski center za uspehe slovenskih športnikov

Pridite v Planico 16. in 17. januarja in navijajte z nami!

Prispevek evropskih sredstev v Nordijski center za uspehe slovenskih športnikov

Po štirih letih se v Slovenijo ponovno vrača tekmovanje za FIS svetovni pokal v teku na smučeh. V soboto in nedeljo,16. in 17. januarja 2016, bodo v Planici, v novem Nordijskem centru, gostili sprinterske preizkušnje za ženske in moške. Planica, ki je po svetu sicer bolj znana po centru za smučarske skoke in polete, je v decembru 2015 dokončala tudi sodobni tekaški stadion s pripadajočimi progami. Oba sta del skoraj 48 milijonov evrov vrednega projekta Nordijski center Planica, ki je bil večinoma financiran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, svoj delež pa je prispevala tudi Republika Slovenija. Nov center s svojo bogato ponudbo tako omogoča odlične pogoje za treninge in tekmovanja, ne le za vrhunske in rekreativne športnike, temveč tudi za otroke in mladostnike, ki so usmerjeni v šport. S pomočjo projekta in evropskih sredstev država ohranja tradicijo prireditev v Planici in ustvarja podlago za razširjeno športno turistično ponudbo Kranjske Gore, Gornjesavske doline in Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave turistične destinacije.

Ker je projekt naložba v našo prihodnost, kar je tudi slogan evropske kohezijske politike v Sloveniji, bomo v Planici ne le navijali, temveč preko nagradnih iger in drugih aktivnosti osveščali o pomenu oz. doprinosu evropskih sredstev za Slovenijo.

 

Najprej, v soboto, 16. januarja, bo na sporedu tekma v sprintu v prosti tehniki, v nedeljo, 17. januarja pa ekipni sprinti, prav tako v prosti tehniki. Med svetovno elito bomo navijali predvsem za naša dekleta in fante, na čelu katerih bo naša bronasta tekačica z OI v Sočiju in odlična sprinterka Vesna Fabjan.

Poskrbljeno bo tudi za pestro dogajanje za najmlajše. Planica je namreč tudi letos, t. j. petič zapored, eden izmed številnih organizatorjev iz celega sveta, ki sodeluje v kampanji mednarodne smučarske zveze Svetovni dan snega.

 


Dogodek je namenjen predvsem otrokom, ki se bodo v Planici lahko preizkusili v nordijskih disciplinah. Brezplačno si bodo lahko sposodili opremo in ob spremstvu strokovnega vodstva tekli na smučeh oz. naredili prve korake v smučarske skoke. Eden naših nekdanjih najuspešnejših skakalcev, Franci Petek, bo namreč otrokom na Mini Planici, mobilni mini smučarski skakalnici, pričaral lepote tega športa. Na voljo bo še veliko drugih aktivnosti -  sankanje, hokej na snegu, tubing, iskanje izgubljenega zaklada, snežni poligon, pridružili pa se nam bodo tudi otroci z motnjami v razvoju, kar bo tudi del gibanja Specialne olimpijade Slovenije.

Vabimo vas, da se nam pridružite, obisk prizorišča za otroke je za vse obiskovalce brezplačen. Pridite v Planico 16. in 17. januarja 2016!

Podrobnejši program vam je na voljo na spletni strani http://www.planica.si/teki.

 Jure Godler in slovenske tekačice: Nordijski center Planica, naložba v vašo prihodnost

 Vesna Fabjan: vabilo v Planico

 Slovenski sklakalci: vabilo na Svetovni dan snega

Jure Godler in Vesna Fabjan: Nordijski center Planica - evropska sredstva

Jure Godler, Alenka Čebašek in Anamarija Lampič: Nordijski center Planica

Jure Godler, Nika Razinger in Lea Einfalt: Nordijski center Planica

Deli to novico z ostalimi