Dan odprtih vrat EU projektov od Veržeja do Strunjana obiskalo več kot 5500 ljudi


Dan odprtih vrat EU projektov od Veržeja do Strunjana obiskalo več kot 5500 ljudi

V okviru dogodkov »EU projekt, moj projekt« se je v petek in soboto, 18. in 19. septembra 2015, po celi Sloveniji zvrstilo več kot 30 dogodkov, preko katerih se je predstavilo približno 40 projektov, ki so bili v programskem obdobju 2007-2013 sofinancirani s sredstvi evropske kohezijske politike. Na ta način smo želeli v Službi vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prikazati konkretne učinke evropskih sredstev na izboljšanje kakovosti življenja ljudi v Sloveniji.

V dveh dneh se je bilo mogoče preizkusiti v različnih športnih (npr. v plezanju v športni dvorani Podčetrtek ali kolesarjenju po novih kolesarskih stezah), se testirati za celiakijo ali osvežiti temeljne postopke oživljanja, se naučiti lončarjenja na Rokodelski akademiji v Veržeju, se sprehoditi po Poti miru v Posočju ali številnih destinacijah na Notranjsko-Primorskem, se naučiti delati valilnice v Škocjanskih jamah ali risati s soljo v Krajinskem Parku Strunjan, si ogledati Cezarja na ostankih rimske Emone ali grajski program na Rajhenburgu, splezati na drevesno opazovalnico v Celju, zaveslati po Blejskem jezeru, si ogledati kemijske eksperimente, se poučiti o meroslovju ali zgodovini Črnomlja, doživeti naravno in kulturno dediščino na bolj adrenalinski način (spust po jeklenici v Planici ali s kolesi v Podzemlje Pece) ali pa le spiti dober planinski čaj na eni od številnih planinskih postojank.

Podrobnosti o dogajanju po Sloveniji v fotogaleriji.

Vsem, ki ste sodelovali pri izvedbi prvega dneva odprtih vrat projektov, se iskreno zahvaljujemo, najbolj pa upravičencem, ki so že predhodno izpeljali dobre projekte. V Sloveniji smo sicer v okviru evropske kohezijske politike v obdobju 2007–2013 izpeljali več kot 5000 projektov v vseh slovenskih občinah, ki so veliko prispevali k izboljšanju kakovosti življenja ljudi. Uspešni in dobro izpeljali projekti so ključ uspeha dobrega izvajanja evropske kohezijske politike, za kar smo odgovorni vsi.

Deli to novico z ostalimi